Skip to content →

Love Is in the Air

Mislila sam da znam sve. Tamo negdje početkom prošle godine. Dobila sam posao u jednoj od kompanija “Big Four”, odselila sam iz Hrvatske kao što sam to dugo priželjkivala, trčala sam redovito, družila se s ljudima… mislila sam da sam otkrila algoritam za sreću.

A onda sam se zaljubila. K vragu. Sinoć smo bili na pivi i pričali 3 sata. Jel to znači da mu se sviđam? Ok, ljubili smo se, očito mu se sviđam. Al sad on traži stan blizu mojeg, da mu kažem da useli kod mene? Ali kak da mu kažem kad nismo još ni formalno zajedno? Ok, uselio je blizu mene i sad smo stalno skupa.  Trebam li mu reći da ga volim? Ili on mora meni to reći? K vragu. Koji je algoritam za dvoje ljudi u vezi??

Shvatila sam da ne znam ništa. I mučilo me to. Jel normalno da nakon 2 mjeseca veze useljavamo zajedno? Pošto radimo skupa, trebamo li reći ljudima na poslu da radimo skupa? Jel mu sad moram radit doručak? Pokušavala sam naći odgovore na sve strane. Najviše naravno pričajući s njim, promatrajući, učeći. Ali i googleajući (geek sam, šta ste očekivali?), promatrajući druge, pričajući s prijateljima. Očajnički me zanimalo kako se ponašaju normalni parovi.

A onda sam shvatila da nema normalnih parova. Mi smo mi. I ponašamo se kao mi. Kad mi se obrati imenom, svaki put se trznem i mislim da je ljut nešto. Kad mi kaže “Debela”, sva se rastopim. Idemo na ručak svaki dan skupa i surfamo svako po svom fejsbuku. Al kad treba neki mail poslat ili neki dokument pročitat, onda smo prezauzeti jer smo na dejtu.  Kad me uhvati kriza i prepadnem se aviona, on u zadnji čas sjedne na taj isti avion sa mnom i odleti za Zagreb. Al kad treba izvadit suđe iz perilice, onda stoji tjedan dana.

Još uvijek ne znam ništa, ali učim. Učim kako je biti nečija djevojka, učim kako je to biti njegova djevojka. Učim kako se pripremiti na njegove reakcije, učim kako njega pripremiti na svoje reakcije. Učim komunicirati, razvijati se i voljeti. Možda nemam algoritam, ali to je ok.

“This happens in geek cycles every so often. The ‘Hey, this is just a system I can figure out easily!’ is also a problem among engineers first diving into the stock market. ”

 

Published in ostalo

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.